Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U katolicanstvu o pravoslavlju sva svetkovanja su naslijedjena iz paganizma.
Zenicani imaju cimburijadu, stari komunusticki praznik koji je slavio dolazak proljeca.Tada je radnicka klasa jela jaja a koja su sada luksuz.
u blicu bi naslov bio drevni srbi
Uhh...sabah rano, jacija kasno.
Prije neki dan je bio tekst na Klixu o tome da se ne zna ko je donio i poredao kamenje u Stonehenge, da je to misterija, te da se ne zna namjena istog. A evo sada sve znaju u detalje da su ga napravili farmeri da bi znali kada je ljetna ravnodnevnica. Ja se pitam, ako je to tako, zat nije bilo lakseg nacina ili manjeg kamenja da bi se oderdio solisticij. Eto neko ce donositi i redati kamenje od vise desetina tona, samo da bi odredio ravnodnevnicu.
Sto je teze kamenje to praznik dobija vise na znacaju-tezini!