Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eh kad' se samo sjetim, kako smo nekad' roštiljali i okretali janjce na Jupiteru...
Klixovi novinari i omjer veličina se ni na ulici nisu sreli.. Ovo je udaljenost sa 703.000 Km (437.000 milja). Da je 4.300 km Jupiter bi po ovoj slici veličine Australije.
Dobro su preveli ipak: http://www.nasa.gov/feature/jpl/nasas-juno-successfully-completes-jupiter-flyby
@Šaban My bad; ipak nisu.
vidjet diva i zamislis da je nasa zemlja samo jedna mrlja s njega.. mi "veliki" a jedna sitna greska u pomjeranju u suncevom sistemu, ko perka se izgubimo.
Ima li igdje slika Jupitera bez ove zute mrlje odnosno vjecne oluje? Kako se uvijek sa ove strane uslika Jupiter?
@Separatista nebitno koje je boje, bitna je poenta sta sam htio reci, ima li igdje slika jupitera bez toga i kako nije vjecna kad se na svakoj slici pojavljuje
Juno, letjelica veličine košarkaškog terena.... Hahaha, dajte se ne provaljujte pa nije Star Ship Enterprise... Prepisivači tuđih vijesti hajmo malo zdrav mozak uključiti na tren...
Jupiter , ioako sastavljen od gasova i plina, u svojoj atmosferi nastanjen je nebeskim srbima. Poznata je činjenica da srbi, najstariji narod u historiji čovječanstva , pored Zemlje nastanjuju i jos 110 planeta u mlijecnom putu , medju njima i Jupiter. Na prvu bi rekli da je to nemoguce, jer Jupiter nema uslove za podrzavanje života, ali nebeski Srbi izvan Zemlje funkcionisu na drugačiji način nego li njihova brača na Zemlji. Šesto koljeno Radovana Karadjica vodi porijeklo upravo sa Jupitera.
dokle je otisla tehnika,aparat napravi fotografiju na udaljenosti od 4 200 kilometara a nasi politicari ne mogu da naprave reda u bih 450 x 300 kilometara i tri miliona i petsto hiljada stanovnika.
daj nek uslikaju i zemlju jednom sa tim satelitima da vidimo jel okrugla ili nije
Ma jok nisu niti jednom do sada.
@Valar Dohaeris hajde da vidimo jednu fotografiju Zemlje, a da nije kompozitna ili CGI