Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A pogledom još to niste utvrdili. Mrsh
@bulevar naslov nije dobar, crtalji ce pocet zube prat
A de mrsh vise nerviraju brt sa ovim vijestima
Može i prdežom .....
Ja naučnika, majke im.
Besku.rac
Ma hajte molim vas
Prenosi se i mislima, Japan zaostaje za ovim otkricima.
Wauuuuuuuu
Jel' i preko telefonskog?
prica se da se korona virus moze i pogledima prenositi, potrebno je svima vezati oci na par mjeseci
pa kažu korona će ostat trajno.Znači,da se predamo.ispiranje mozga dok te ne smaknu.gurali su mi onaj štapić u nos ,test,pa kad ne izludi od glavobolje 15dana.sad me boli ali manje.
ne kaze se djaba kod nas "ponesi kisobran kad pricas" za one koji imaju naviku malo pljuckat u lice dok razgovaraju s tobom
hahahahaah pa dokle vise hahahahah....iduca terija ce glasiti "naučnici utvrdili da se koronavirus može prenijeti i pogledom"
Sta sam ja govorio milion puta, noćenje ovih običnih maski ne štiti od korona virusa. Jer je u pitanju virus a ne bakterija, maske svojom gustinom vlakana ne štite od virusa... Ali nema veze pišite kazne za maske punite budžete..
Bravo, tvojih 5 sekundi mozganja vise vrijedi nego godine iskustva strucnjaka... To sto kazes da si govorio milion puta ti ne ide u prilog, jer samo znaci da si toliko glup da nakon toliko vremena nisi uspio da se korigujes i shvatis da veze nemas. Cestice virusa ne lete slobodno, vec se pored aerosolnog prenosa najvise sire kapljicnim putem, a cak i obicna maska je dobra u svrhu smanjenja transmisije.
@zagoriciko3 Znas kako zovemo one koji tako razmisljaju? Imbecili.
Joj što lupaju "naučnici". Pa ko god ima i malo znanja iz biologije zna da je virus tijelo između žive i nežive prirode. A takav je zbog toga sto samo na zivom organizmu moze da nastavi zivjeti. Znači, nema sanse da preživi ako nas neko dirne po ramenu jer odjeca je mrtvo tijelo. A pri razgovoru moze da prezivi samo ako neko od ljudi izbaci cestice pljuvacke u nase lice te se one nadu u nasim ustima, ocima ili nosu.
Ha? Pa kako drugacije bi se sirio virus? U dvije recenice si uspio da pobijes sam/sama sebe.
pa to smo valjda otkrili prošle godine u ovo doba da se prenosi kapljičastim putem valjda zato nosamo godinu dana maske koje ovde lud
i to preko telefona!