|

Jahorina domaćin najvećeg naučnog skupa na Balkanu

Jahorina domaćin najvećeg naučnog skupa na Balkanu
119
Klix.ba
15.5.2018. u 12:34
5
komentara
119

dijeljenja
Jahorina domaćin najvećeg naučnog skupa na Balkanu
Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka ugostit će istaknute profesore, doktore nauka, naučnike i umjetnike iz cijelog svijeta koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija.
U organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 21. do 24. juna, u hotelu Termag na Jahorini, održaće se najveći naučni skup na Balkanu - 10. “Dani BHAAAS”.

Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine, koja ove godine slavi deset godina postojanja, na “Danima BHAAAS-a” ugostiti preko tristo predavača, istaknutih doktora nauka, liječnika, uglednih naučnika, akademskih radnika i umjetnika, koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija iz medicine, tehničkih, prirodnih, društvenih i humanističkih nauka.

BHAAAS je neprofitna i nepolitička američka organizacija koja okuplja visoko etablirane stručnjake s najuglednijih američkih obrazovnih institucija i kompanija, a koja broji oko 230 redovnih, dopisnih ili počasnih članova. Ovo je međunarodna afirmirana institucija, čija je misija širenje i razvoj nauke i umjetnosti, slobodno dijeljenje ideja među bh. dijasporom, te povezivanje I saradnja sa bh. naučnicima I umjetnicima u svrhu izgradnje mostova sa domovinom.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da naša Akademija već deset godina uspješno organizira naučni skup koji, sudeći po programu i učesnicima, spada u najznačajnije stručne događaje u našoj zemlji i regiji. Tako će biti i ove godine. Želim naglasiti da smo uputili poseban poziv studentima i mladim istraživačima da prisustvuju Danima BHAAAS, jer za njih ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da saznaju sve o najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji, te da upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. Treba napomenuti da će naučni program 10. “Dana BHAAAS” pratiti bogat kulturni sadržaj, koji uključuje izložbu Safeta Zeca, koncert sarajevske filharmonije i izložbu Sjećanje na kamen ”, kazala je predsjednica BHAAAS Nirvana Pistoljević.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...