Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Reci "commi.original" imaš li ti kakvih mišljenja ili pitanja u vezi sa jeftinim letećim daljinski upravljanim laserima za osljepljivanje ?
ovo sto je testirano na svinjama moze proci kod rvata i cetalja
...tebe nebi "sastavila" ni naučna fantastika :)
Tokom posljednjih godina već su se poprilično raširili u prodaji po cijelom svijetu lagani, maleni i relativno jeftini laseri dovoljne snage da se mogu koristiti kao oružja za trenutno osljepljivanje. Uz minimalne dorade, mogu se za osljepljivanje koristiti i slični laseri iz laserskih štampača (printera). Isto tako, već su u običnoj prodaji i male relativno jeftine bespilotne letjelice na daljinsko upravljanje koje imaju dovoljnu nosivost da se na njih mogu postaviti pomenuta laserska oružja za osljepljivanje. To više nije samo sporadična mogućnost, već realan rizik u cijelom svijetu.
i sta predlazes?
Pa "redneck1" treba nam još mišljenja i stavova, zar misliš da to možemo riješiti samo nas dvoje ? Evo, na primjer u njemačkoj se oružje za trenutno osljepljivanje pojavilo još prije nekoliko desetina godina, a danas je znatno jeftinije, i Njemačka ima zakonski sistem koji se barem djelimično nosi sa tim problemom. Ti i ja da se raspodjelimo recimo ovako: Ja da zatražim od redakcije DW da nam iznesu detaljnije mišljenja i stavove svojih analitičara, Ti da upitaš svoje drugove i drugarice šta oni misle. Ako nešto uspijemo doznati, da nastavimo razgovor na ovom članku, među ovim komentarima. Jel se slažeš, ili imaš neki drugi prijedlog ?
MOGUĆI PROIZVODI DVOJNE NAMIJENE: Mogu li se i ovi laseri koristiti na mnogo mračniji način: Osljepljivanje na daljinama većim od jednog kilometra ?
I to sivanje zlatnim nitima te izadje k'o pticije mlijeko!!!