Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nakon što su "naučnici" zaključili da su pederi kao takvi rođeni, sad su zaključili i da su kriminalci, ubice i silovatelji isto takvi rođeni i da oni nisu krivi što su tako rođeni, valjda i za njih treba imati razumjevanja, dat im neka prava i tako to...
ta ce finci
ma sta ce i sejdic i finci....
Jebbo gene
I onda se pametni nađu pametovati kako je sve do odgoja i kako oni mogu psihopata odgojiti u poštenog čovjeka, psihopati se rađaju!
Ovo se znalo prije 50 godina. U fenotipu (tj. skupu svih prikazanih vidljivih osobina) postoje geni koji odredjuju ponasanje, od pripitivnih refleksa kao sto je plac bebe do kompleksih radnji kao sto je npr. osobina lijepog ponasanja itd. Kod nekih su iizrazeni neki geni a kod nekih drugi, ali nasi geni se podudaraju 99,99% tj. nazalost, samo nas 0.01% razlikuje od svih degena, kretena,supaka na svijetu.
U pogledu anatomije i covjekovog ponasanja itekako jest.
Kada posmatras radnje koje izvrsavas kao covjek primjetit ces da postoje primitivne radnje kao sto je pišanje disanje, vid, sluh itd. Postoje i malo fizioloski slozenije radnje kao hod, govor..., a i fizioloski najslozenije u kojima ucestvuje svjesni rad mozga, uma i misicnih skupina kao sto je pisanje, citanje, ili samo razmisljanje i emocije kao sto je bijes, ljubav itd. Tako da je lijepo ponasanje kompleksana radnja.
"Ipak, on je upozorio da takvi rezultati ne smiju promijeniti metod procjenjivanja krivične odgovornosti osumnjičenog nasilnika." Odlično otkriće. Zato rezultati mogu da posluže u izricanju presude uločincu. Ovima rehabilitacija ne pomaže.
Geni nisu garant! :D
Sad mi je sve jasno!
Moglo bi, a moglo bi i sa rasporedom galaksija. A moglo bi još svašta. Ono što je jasno je da na uzorku od 7 milijardi jedinki ovog tipa je neminovno.