Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne zna taj Erdos sta su problemi..
Za 100 godina ce biti srpski matematičari
I aerodrom neki ce im se zvati " Kovač -Beker"
Dobri su kao narod i društvo skoro u svemu, što jes, jes.
Moj pajdo naše društvo i dalje misli kako si ti neki zgubidan, kako njegov sin i ako nema diplomu iz matematike a zatreba li tu diplomu babo kupi u diljem BiH. U prosvjetu ide samo onaj tko želi ne raditi 4 mjeseca a biti sitno plaćen ko malo jači konobar u boljoj kafani. To ti je okrutna istina.
Svaka cast.
Čivuska propaganda odmah psole sahat ste ubili jedno u gazi a neki dan dvoje djece stoko lažljiva
Mi sa Klixa sve mozemo rjesiti i prava je steta sto nismo znali za ovo da uzmemo pare na vakat.
Ja, i?
Džaba sva pamet
Ne vidim u čemu je problem bio
Ne vidia, zato mrs na tik tok i u kladionicu!
Problem se odnosi na bojenje grafova poput dokaza može li se obojiti geografska karta koristeći četiri boje bez obzira kakvog oblika su države i koliko ih ima, a da se dvije susjedne ne oboje istom bojom. Koliko shvatam, Kovač je pokazao da ako je karta od pravougaonika da je 25 boja dovoljno.