Intervju za Deutsche Welle
0
Heuer: Sve smo bliže Božijoj čestici
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uh da mi je par tih cestica pa se prosetati Buca potokom, p.i.c.k.e bi se polijepile po ko prasina po televizoru...
@nostradamus daj nek mi neko to potvrdi, da provedem ostatak zivota kako ja hocu, da se ne mucim
Sa http://www.advance.hr/vijesti/fizicari-nestrpljivo-ocekuju-nove-podatke-o-bozjoj-cestici/ : \"Koje gluposti. Tek su nešta zapazili na 2 sigma. Da bi bio dokaz, potrebna je detekcija sa 5 sigma. I sa 3 sigma često se desi da otkrića postanu \"otkrića\" i završe u smeću. Čak se i sa 4 sigma znalo dešavat. Jedino se na 5 sigma nikad nije desilo da im netko naknadno opovrgne otkriće. Ali i to vjerojatno jer je jako mali broj otkrića na 5 sigma... Naši dragi fizičari opet odugovlače, traže još godinu uživanja na milijardovski budžetima. Iz godine u godinu ista stvar. I tako već 100 godina od kako pokušavaju dokazat Einsteinovu teoriju. Kad je vrijeme da se poželi laka noć? Il\' teoriji, il\' fizičarima.\"
Sto vduze citam ovaj tekst , toliko spoznajem koliko sam \'glup\'...
Bistrik objasnio Vratniku
Vratnik, ako ima boga on ti se sad smije koliko si glup. Pa cak i da se otkrije sve o cemu pricas to ne znaci da nema mjesta nauci. Kako si samo nazadan.
Tako oni sebi obezbjede posao, medijsku paznju i lijepu penziju, a Higs i ostali, ma zar su to stavrni problemi ovog svijeta???
Medije vole da se ovako izrazavaju, ali naucnici vrlo rijetko koriste tu izreku \"Bozija cestica\", zato sto su medju njima vecina ateisti ili agnostici. Oni kazu \"Higgsov bozon\".
http://www.youtube.com/watch?v=PimokmcrEPQ&list=LLSbn79bPZeq0zQ0fNNStA-g&index=33&feature=plpp_video
Postoje razne elemenarne i subatomske čestice. Čak i ako otkriju još neku novu, koja nije poznata današnjoj nauci, time nisu ništa napravili. Umjesto što traže Božiju česticu trebali bi tražiti Božiji kod koji se nalazi u Božijem projektu stvaranja svake čestice. Oni to dobro znaju međutim to prešućuju, pa pažnju javnosti usmjeravaju u pogrešnom pravcu. Jer, onoga dana kada javnost sazna za taj Božiji kod, ovi istraživači će morati spakovati svoje kofere i za sva vremena otići u kameno doba empirije, zajedno sa Higsovim bozonom i svojim “standardnim modelom”, jer za njih neće biti mjesta u budućnosti čovječanstva. Bacaju milijarde dolara samo da bi prikrili istinu o stvaranju svijeta.
ovo su budale!!!
Sad ce vjernici poceti S.r.a.t.i u komentarima o B.ogu ,vjeri itd
21. 12. 2012