Napon od 3,5 triliona volti
0
Hadron oborio novi energetski rekord
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahahah legendo..... fen u ruke i susi
jel ovo samo vasa zemlja ili i jos necija ? sta ako mi ne zelimo ova ispitivanja jer se bojimo za svoje sutra ? sve sto je izumljeno pod motom za dobro covjeka iskoristeno je protiv. gasite to njesra a kome je to zanimljivo nek kupi sebi neku planetu pa nek tamo radi sta zeli.
E kad smo kod toga.Protoni koji su koristeni u predhodnom testiranju kada se desio kvar bili su vlazni.Dugo su stojali u staklenoj tegli u mracnom podrumu. Ja i moj kolega radimo na istom ovakvom eksperimentu.I mi,kao i oni razbijamo protone.I mi imamo labos jedinstven na svijetu,veci je nego ovaj gore a prostire se izmedju Srbije,Crne gore,Hrvatske.Imamo dva testna poligona i kontrolnu sobu na Savi.
LHC se nalazi na teritoriji Francuske i Svajcarske. Masina OVE velicine je jedinstvena, medjutim postoji prethodnik LHC-a koji se nalazi u blizini Chicag-a, samo sto je manja razdaljina odnosno put koji prelaze cestice i sa kojim se nije mogao izvesti eksperiment razbijanja protona, kao sa novim LHC-em, da bi se dokazale pojedine teorije u nauci. PS: Zaboravili su napisati da mu je cijena sitnica, poslije prolongiranja par puta iznos se popeo na basnoslovni iznos + zadnje popravke koje su vrsene na njemu. Nadam se da ce bar vrijediti sve ove pare i razbiti nagadjanja u vezi Higgs-ove teorije a naravno i uticaju gravitacije i ostalih sila u samoj jezgri atoma. Nadam se da vrijedi SVIH medjunarodno ulozenih para.