|

Google pruža besplatan pristup filmovima

Google pruža besplatan pristup filmovima
0
S
Sarajevo-x.com
26.6.2006. u 10:11
0
komentara
0

dijeljenja
Google pruža besplatan pristup filmovima
Google je upravo napravio novi potez koji će zasigurno dobro zabrinuti i prestrašiti televizijske producente. Naime, Google je otpočeo sa prikazivanjem starih igranih filmova, crtanih filmova i TV emisija, i to sve besplatno!
Ovaj najpoznatiji web pretraživač je započeo sa novom eksperimentalnom uslugom koja pruža pristup profesionalno napravljenom sadržaju, a sve se to finansira isključivo zahvaljujući reklamama.

Korisnici ove usluge tako mogu gledati "39 stepenica" od Alfred Hitchcocka, ili komedije Charlie Chaplina ispod reklame za Netflix, dok se "Mr. Magoo" i "Rocky" nalaze ispod reklamnih poruka za Burger King.

Google Video je ne tako davno nudio uslugu pristupa filmskom i TV sadržaju po niskoj cijeni, ali ukidanje cijena će zasigurno napraviti pravu revoluciju u gledanju video materijala na Internetu.

Reklamiranje u sklopu video materijala bi uskoro moglo postati glavni izvor zarade za Google, koji za sada većinu svojih prihoda ostvaruje preko reklama koje se pojavljuju prilikom pretrage web stranica.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.