Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nerazumijem toliku zelju gledanja u nesto sto ni za 1000 godina necemo bit u mogucnosti razumjeti
Tamo treba otici, tamo je "najcistije" nebo za gledanje zvijezda.
na prvoj slici je radio teleskop, ne optički teleskop...
Nije to ništa, mi Svbi smo dizavi čitava seva u zvak da dokažemo da smo nebeski navod a ustvavi smo kite
Bez obzira na mnoga dostignuća nikada se ne može sa površine Zemlje, lak i ako napravimo 100m teleskop, vidjeti detalj kao sa Hubblea npr. Iz više razloga. Trenutno je u izradi projekat svemirskog teleskopa ( ne James Web, već nešto mnogo jače ) koji će biti izgrađen u svemiru na daljini od 1.5mil km od Zemlje i tek taj će moći 'vidjeti' detaljnije ovo što ste naveli u tekstu. Bilo šta iz 'ranog svemira' je 'zamračeno' posmatranju sa planete.
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/plans-for-worlds-largest-telescope-may-give-us-clues-to-existence-of-alien-life-9554613.html ;)
...džabe prangijate, knjige davno objasnile...