Otkrili je nacisti 1936. godine
14
Budistička statua napravljena od meteora
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O j.b.t. pa i nacisti su bili civilizovaniji i ne uništiše kip Bude, a ovi kozoj.e.b.i. Talibani digoše u zrak onakav spomenik u stijeni!!!
Glaj\' sad kad ospu komentari o tome kako statua ima \"hitlerov\" kukast krst na sebi isklesan...saš\' ti vidit!
Svastika je i budisticki ali jos vise hinduisticki drevni znak. Koristili su je Arijani u danasnjoj Indiji,Pakistanu i Afghanistanu. Zato su je na.cisti i koristili. Slavenska svastika je osmokraka. Svastika predstvalja stilizovani krug,tok zivota.
Svastika (ljevokraka i desnokraka) je jedan od tradicionalnih simbola drevne budističke tradicije u kojoj ima isključivo pozitivno značenje.
Kukasti krst nije hitlerov.
* trenutku. Hbg, misli su mi jos na http://www.klix.ba/magazin/ljepotice/holly-peers-vatrena-navijacica-manchester-cityja/120927132#
Uhvatili su covjeka u nezgodnom trenutno, jer izgleda ko da ga baca.
mislim da je ovaj Ernest otkrio vanzemaljce...odoh citati o njemu na vikipediju :-D
nemoj te reći da vam se sviđa status ispod mene.
--------------------------------------------> | rekao sam lijevo ne desno