Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma nije istina, sta vi tkz. naucnici znate? Temeljite te vase dokaze o nastanku zemlje i zivota na nekim bezveznim istrazivanjima a u svetim knjigama vam lijepo pise kako je nastalo, bog stvorio Adama i Evu, i oni se razmnozavali, zanemarit cemo cinjenicu da su se njihovi potomci parili sa bracom i sestrama. Pa valjda bolje znaju oni sto su pisali te svete knjige od tih naucnika. Prije 1400-2000 godina su vec znali da je zemlja centar svega i da se sunce vrti oko zemlje, a znali su i da je zemlja ravna ploca, da gromove salju bogovi, i da sve sto se desava je zato sto bog hoce tako. Ludih li naucnika.
pamtim to kao da je bilo juće......
Nasto je kad ga je neko stvorio. Sve što je živo je tip mašine.
...život je nasto kao rezultat slučajne anomalije teorije vjerovatnoće. što bi unas rekli "ćorava koka nabola zrno".
Prije će bit "ćorava koka nabola kvark protona atoma ugljika iz zrna" :)
Robert Shapiro, profesor hemije na New York University i DNA ekspert, izračunao je vjerovatnoću slučajnog formiranja 2000 tipova proteina nađenih u jednoj jedinoj bakteriji (u ljudskoj ćeliji nalazi se 200.000 različitih tipova proteina). Broj koji je dobio bio je 1 naprema 10 na 40.000 (broj koji se dobije stavljanjem 40.000 nula iza jedinice.). U matematici su vjerovatnoće koje su manje od 1 naprema 10 na 50 prihvaćene kao “nulta vjerovatnoća”. Engleski evolucionista, matematičar i astronom Sir Fred Hoyle rekao je da je vjerovatnoća da više forme života nastanu slučajno uporediva sa vjerovatnoćom da “jedan tornado brišući kroz ***niju starog gvožđa konstruira avion “Boing 747” od materijala i starudija koje se tu nalaze”. Toliko o “slučajnom” nastanku života :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nasa planeta je nastala prije 4,500,000,000 godina, ko zna sta se sve desavalo od tad do sad.
Srvi su činili supstrat plazmatskih plinova prije no što se planetarna materija zgusnula. Srbi su tada u šestom denzitetu postojanja jahali na talasu zajedno sa Kasiopejcima. Garant SPC i Srpska akademija SANU. 👎
Jedno je sigurno, Srbi su vec 4,499,999,999 godine bili zauzeli podrucje Balkana i zato smo mi ostali poturceni ili pokatoliceni Srbi.
život je nastao onako kako piše u Knjigama
Carlsa Darvina
Branka Ćopića.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
ma daj gluposti ne moze se znati ni sta je bilo prije 100 000 godina a kamolili prije 100 000 000 godina
sta je zivot? sta je zeemlja? ako bolje razmislite sve je to jedan obican krug koji se okrece. rodis se pa umres. pa se ponovo rodis u obliku travke iz zemlje u drugom obliku. a i zemlja se okrece ,okrugla ko krug i to savrseni krug. a i covjek je stvoren u naljepsem obliku tako stoji u casnom Kuranu.
nije ni lopta nego geoid
Cuj to, karma u Kuranu...
nije kako strucnjaci predpostavljaju, nije ni kako ja zamisljam.-suvise smo sitni da bi otkrili detalje..