|

Broj web stranica na internetu dostigao 100 miliona!

Broj web stranica na internetu dostigao 100 miliona!
0
S
Sarajevo-x.com
2.11.2006. u 09:08
0
komentara
0

dijeljenja
Broj web stranica na internetu dostigao 100 miliona!
Netcraft, kompanija koja prati razvoj interneta, objavila je da je broj web stranica dostigao vrtoglavih 100 miliona od davne 1995. godine, kada ih je bilo samo 18 hiljada.
Od tog broja, oko 48 miliona stranica se aktivno koriste i osvježavaju, izjavio je Rich Miller iz Netcrafta.

Ono što je značajno doprinijelo rastu broja stranica jesu blogovi, razvoj malog biznisa i pojednostavljena tehnologija koja se razvila posebno u posljednje dvije godine. "Danas se stranice mnogo lakše i brže prave, kao što je i mnogo lakše zaraditi novac preko web stranica.“, izjavio je Miller.

Netcraft je, također, objavio da su zemlje u kojima je zabilježen najveći rast internet stranica SAD, Njemačka, Kina, Južna Koreja i Japan.

Kada je Netcraft počeo da prati razvoj internet stranica 1995. bilo ih je samo 18.000, a već 2004. je taj broj dostigao 50 miliona.

Vrlo je moguće da će, sa brzim razvojem interneta, postati normalno da svaka osoba ima svoju vlastitu domenu kao što je normalno da imamo i ličnu kartu, e-mail adresu, broj telefona. Neke slavne osobe već misle na budućnost, tako da su Brad Pitt i Angelina Jolie već registrovali domene za svoje troje djece.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.