Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanimljivo je kada se udje na link ovih fakulteta pise da studenti snose troskove u iznosu od 2000KM plus 40KM za prijavu, pa ako prodjes prodjes...
Ako njih 30 postanu pravi programeri i nadju posao bit ce dobro.
Sramota sta se radi, cuj 2 godine, sto uopste onda postoji.. Ljudi se pate da zavrse 4 i onda dodje neko sa 2 i glumi ti nesto.. Bez obzira sto je IT kadar u deficitu NE TREBA DA SU SVI PROGRAMERI jer nije svako za toga.. Totalno su unistili obrazovni sistem, dno dna!
@stanarodzna ne brini većina ovih završi na birou.
"S obzirom na veliki deficit radne snage u oblasti IT-a" nije problem sto developer-a nema nego sto odlaze zato sto nisu placeni kako treba. Ne moze UNSA skolovati toliki broj koliko mogu developeri da odlaze iz ove zemlje. Happy coding UNSA.
ne vjerujem...Zasto bi Developer isao vani kada ce i vani a i ovdje raditi za racunarom?....Zasto bi on idao u USA da radi za neku kompaniju kada to moze iz Bosne radit....Ja prvi put cujem za ovo sto ti pricas...
a koji to IT strucnjak radi za neku BH firmu?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
super vijest
Smiješna odluka, umjesto da se podrže trenutni trogodišnji programi, podržava se viša škola, prvi korak je trebalo biti oslobađanje postojećih studenata koji idu na VSS, a ne ovih na VŠS.
Kakvi strucnjaci nakon dvije godine?? Vecernja skola, kurs od onog iz Bit Alijanse
Jedna od rijetkih lijepih vijesti na portalu
deficit IT strucnjaka ...pa nece ovde da rade za par milja km kad u Europi mogu toliko , cak i vise u Eurima dobit.
Ocigledno je cilj da se razvija IT zajednica a niko ne brani da radis gdje hoces