Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ti si zreo za psihijatrije
a šta nam je s dušom dok spavamo?! moja nana je govorila da svaki čoj\'k ima dvije duše-jednu insansku,a drugu hajvansku.insanska napušta tijelo kad čoj\'k umre,a hajvanska kad spava.ona luta i zato čoj\'k spava.kad se vrati u tijelo,ćoj\'k se probudi. stoga mislim da je i moja \"nana\" znala kvantne informacije.
Ama, jok bre. Ima nas kod kojih ne lebdi.
glupljeg clanka odavno ne procitah....od kog god da je kopiran...
budaletina, a ne naucnik!
i laptop koristi energiju za svoj rad. kad mu izvadis bateriju, on prestane raditi. ili mozda kod tebe ne prestane? ide u laptopski raj u kvatnom svijetu fluktuacija i tamo nastavlja posjecivati klix?
ne znam odakle ti ta tvrdnja. zivot nije isto sto i energija. za zivot jeste potrebna energija, ali to ti je kao da kazes \"auto je benzin. kad se auto pokvari, benzin ostane u rezervoaru. znaci auto je ispravan\". nase misli (tj. mi) su rezultat obrade podataka neuralnih mreza. za tu obradu podataka potreba je energija, koja dolazi od sagorijevanja jedne vrste jednostavnog secera. kad neuroni umru, nema vise te obrade podataka. gotova prica. ljudi kazu da je zivot=energija u jednom simbolicnom prenesenom smislu.
@zbunjena ...može se transformisati...
Ma to niko ŽIV ne zna. Jedni maštaju o nekom savršenstvu poslije smrti, drugi misle da nema ništa...Ni jedni, ni drugi nikada to za života neće dokazati, sve dok ne otegnu papke. Moje lično mišljenje je da se samo vraćamo odakle smo i došli, tj. zvjezdana prašina.
jedna mi stvar nije jasna.. ako je zivot energija, kako onda mozete tvrditi da nakon smrti potpuno nestanemo? energija ne moze nestati
Zar nije lakse reci da te nema,ko sto te nije bilo ni prije rodjenja...ne kontam sto se toga toliko boje
pateticni pokusaj mind-body dualista da se vrate na mala vrata sa \"naucnom\" teorijom
Islamska teoloska misao tvrdi da ljudska dusa napusta tijelo kada covjek spava , Bozijom voljom se ista dusa vraca u ljudsko tijelo onog momenta kada se insan budi.Naravno nekima se i ne vrati i tad je covjek preselio na ahiret. Sada kad postoje i naucne tvrdnje da dusa postoji i da napusta tijelo daje veliku tada je Islamska tvrdnja tacna ! Vjerujem da jeste. Ne znam sta onaj blentovan Realista o tom fenomenu misli jer taj insan pljuje po Islamu i Bosnjacima kao da nema duse i kao da ce vazda biti besmrtan ?
Ni razum(na kog se pozivaš) nema oblik, ni boju, niti se vidi, a ipak postoji...
Duša ne postoji !!! Ne vidi se, nema oblik, koje je boje, kolika je... pokažite mi dušu !!!!! Meni razum govori da duša ne postoji !!!!
MNOGI SE DANAS UBLEHAŠI NAZIVAJU NAUČNICIMA, POČEV OD NAMA DOBRO POZNATOG OSMANAGIĆA, PREKO PETROVIĆA PA DO OVOGA HAMEROFFA....
mozak me zabolio samo od naslova. o ovom sto ovaj narkodiler prica ne smijem ni da pocnem da razmisljam.