Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam ovo vido iznad velesica :) prije jedno 4 godine fakat ekstra
Ovo sam vidio prije jedno godinu-dvije iznad Sarajeva, prizor je bio nevjerovatan.
Evo u originalu: The effect is caused by light refracting off millions of ice crystals in the air. Efekat je prouzrokovan zbog svjetla koje se odbija od miliona kristala leda u zraku.
sigurno su opet (pogresno) prevodili sa Daily Mail. evo http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2082285/Amateur-sky-watcher-captures-rare-lunar-halo-10-000-garden-observatory.html
\"Efekt lunarnog oreola se desi kada se milioni kristala odbiju o trake svjetlosti.\" valjda se zrake svjetlosti odbiju o milione kristala, makar procitajte sta postavljate! kako ce se kristal odbit od svjetlost!?
Prijevod molim. Kako se milioni kristala odbiju o zrake svjetlosti?