Mogao bi se sudariti sa Zemljom
49
Asteroid "Sudnji dan" je 20 puta veći od očekivanog
Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
očel udarat u zemlju ili neče , recite več jedno tačno da znam ,ako hoče da neplačam ratu kredita banci
Spasit će nas Bruce Willis
Hoće udatit u zemlju. Hoće. HOĆE !
20 puta, 20%, nezamisliva glupost, hajde dobro, vec komentarisano. Ali imaju jos 2 nebuloze. Prva je, "promjera 325 m i raspona 15 m". Ocito prevodio neki klixdiot koji ne zna ni sta je promjer ni sta je raspon. U stvari radi se o promjeru od 325m sa tolerancijom (mogucom greskom) od +/- 15 m. Druga stvar, "Apophis je izazvao strah kada je otkriven 2004. Prema egipatskoj mitologiji, on donosi zlo, tamu i unistenje". Iz ove nadri-recenice, reklo bi se da su i stari egipcani znali za njega. U stvari, radi se o egipatskom bozanstvu zla i tame, po kojem je nazvan asteroid. Sta reci nego, nepismenost je postala prednost i vrlina, a nas su izgleda u skoli pogresno ucili da je to nesto lose.
pa do kad cemo citati nepismene komentare majko mila aaaaaaaaaaaa "oČe li udarit u zemlju ili neČe" seljačine nepismene!
najvise bi volio da nas vise pomete neki asteroid jer ovaj svijet je bas otisao u K.
Zar nije dovoljno procitati ovu naucnu vijest, pa neshvatiti da postoji svevisnji koji je sve to stvorio. Ova vijest je jedan od mora primjera kako je komunizam, tito, Sdp, lagumdzija, komsic i ostale ekipa cafirska, opasna, a i dobro priglupa.
bem vam logiku, ako je nesto vece za 20% odakle vam ideja da napisete da je to 20 puta vece. Provjerite malo prije no sto stavite glupost u naslov
Copy-paste generacija
Zna li novinar razliku izmedju "20 puta" i "20 posto" Ja bih primjera radi volio quziti 20 puta danas ali sansa za to je manja od 20 posto....kontas
Ako je neki objekat 20% veci,to znači da je veći za 1/5 (jednu petinu) a ne 20 puta..:)
da i ja nekog nesto naucim .. 20 puta je 200 posto !
270 metara 1% =2.7m 20 puta veci =2000% veci ispade da je stijena po VASEM nepismenom pisanju duga 5400 m= 5.4km Nepismeni ste cak i kad prepisujete...Pih . A sto je gore vecina i ne konta...
Sasvim je sigurno da "novinari" razliku izmedju 20 posto i 20 puta NE ZNAJU. Nisu jedini tako "pametni" u BiH. Dokaz ? Evo. Radio Banjaluka negdje sedamdestih godina objavi na lokalnim vjestima da je u Banjaluci u cijeloj SFRJ največi POSTOTAK više žena nego muškaraca. Taj POSTOTAK je bio 7 posto. Dakle na 100 muškaraca je dolazilo 107 žena. Poslije toga se ovoga podatka dočepaju PRECI ovih "novinara" i "objasne" da u Banjaluci na SVAKOG muškarca ima po SEDAM žena. Eke babo, eke nano, eke palamande. Ova se "pametna" žinjenica i dad danas još može čuti od sličnih "pametnjakovića" tipa kliks "novinara". --------- Pokušaj (moj) da PRECIMA "novinara" objasnim da bi u tom slučaju MORALA svaka banjalučka porodica da se sastoji od JEDNOG oca (muškarac), JEDNE majke (žena) i ŠEST kćeri (žene) (ukupno žena SEDAM) u glave PREDAKA "novinara" NIJE NIKAKO mogau da uđe. Tako da se ova "bajka" i dan danas priča:" U Banjaluci SEDAM žena na JEDNOG muškarca".
probability of up to 2.7% that it would strike the Earth in 2029.
@Slesh Slazem se s tobom.. A da ti odogovorim na pitanje.. pa zaposljavju ih u klix...
E hajmo sad svi bojkotovati klix :D