Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mozel broj od ovog majstora...
Kako bre rimljani? Pa zar nisu srbi prvi došli? Kako sad ovo, još će se ispostaviti da SANU laže i loži genocidnu sirotinju kao Sale Đorđević u Kini?
kad bi svi vi malo čitali bilo bi puno bolje....radi se o Davidovom čvoru...Svastiku su rimljani redovno upotrebljavali u mozaicima, ništa čudno. Respect arheolozima. Nastavite sa radom. Rimske "ville urbane" su velike i do 1000m2.
Hoće li i ovi uzorci biti na idućem SFF ćilimu ?
Gdje li su bili Ilirski gradovi...i zašto se o njima ne govori?
Ja bih ipak rekao da je ovo rani model srpskog ocila, ili kako se vec zove. Kada vec Povelja Kulina Bana moze biti srpska, sto ne mozemo ici dalje u historiju pa reci da je i ovo srpsko. Ko sto rece jedan srpski strucnjak, postoje indicije da je i Marija, Isusova mati, bila srpkinja, jer je Marija staro srpsko ime.
Kuku, kuku, meni ovo lici na prototip svastike…
@0 Meni vise lici na jetrvu...
To su bre srbski nebeski mozaici, kakvi bre rimljani. I oni su srbi, samo što je zapad izmenio istoriju bre
ovo meni liči na svastiku, ne uzubillah
@zlatniescajg Sto, je li tako ruzna?
@zlatniescajg, to je Davidov čvor