Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene zanima samo je li od nas dalje Sunce ili Japan ;)
Sunce uopšte nije toplo, kako govore, preko 5505 stepeni, radi se o hladnoj fuziji koja generira mnogo manje temperature oko 700 stepeni. Ta se temperatura prenosi na svjetlosne snopove fotona koji padaju na Zemlju. Mnogi ne znaju da je nase Sunce svjetlije od 85% zvijezda u Mlijecnom putu.
nezelim
Znaju li sa sigurnošću i argumentovano reći da li je Sunce u tečnom, gasovitom ili krutom stanju? U školi su nas učili da je Pluton u gasovitom stanju a nedavne slike pokazuju suprotno... Postao sam skeptičan po pitanju ljudskog znanja...
@Ultras Al' jel to baš ono sigurno?