|

LG donosi OLED tehnologiju i vještačku inteligenciju na velika vrata u BiH

LG donosi OLED tehnologiju i vještačku inteligenciju na velika vrata u BiH
81
Klix.ba
18.10.2019. u 11:48
0
komentara
81

dijeljenja
1/10 Damir Kalmar, direktor kompanije Stanić Trade
2/10
3/10 Hyeong Tae Kim, generalni direktor LG-ja za region Centralno-južne Europe
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Kompanija LG Electronics predstavila je u Bosni i Hercegovini seriju premijum OLED televizora sa vještačkom inteligencijom koji će unjeti revoluciju u domove brojnih korisnika, na događaju "Perfect & Smart Home powered by LG".
Prisutne zvanice, kojih je bilo preko stotinu, pozdravili su Damir Kalmar, direktor kompanije Stanić Trade koja je ujedno bila i domaćin događaja, kao i generalni direktor LG-ja za region Centralno-južne Europe, gospodin Hyeong Tae Kim.

Hyeong Tae Kim, generalni direktor LG-ja za region Centralno-južne Europe Hyeong Tae Kim, generalni direktor LG-ja za region Centralno-južne Europe


Sa α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele, gledaoci mogu da uživaju u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Sa Dolbi Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, LG televizori potrošačima pružaju impresivno iskustvo gledanja.


Televizori kompanije LG sa ThinQ® tehnologijom vještačke inteligencije podržavaju usluge bazirane na elektronskom vodiču programa (EPG) za pružanje informacija u realnom vremenu i pretragu kanala koji nude željeni sadržaj.

Pored OLED televizora, prisutnima su prezentovani i NanoCell televizori, kao i Signature linija LG velikih kućnih aparata. Na samom kraju događaja, kompanija LG najavila je jesenju promociju "5 godina garancije" na UHD modele koja je počela juče, 17. oktobra, i trajaće do 2. decembra 2019. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.