Elegancija Galaxy Ringa
35

Klix.ba u Barceloni: Samsung izložio svoj prvi pametni prsten kojeg će svi željeti kopirati

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije kompanija Samsung zvanično je predstavila svoj prsten. Nije zaručnički, ali može biti zbog svoje nevjerovatne elegancije koju vam predstavljamo direktno iz Barcelone.

Galaxy ring je pametni prsten kojeg je kompanija Samsung predstavila na MWC događaju u Barceloni nakon najave koja je upriličena povodom predstavljanja posljednje serije Galaxy pametnog telefona S24 o čemu ćete uskoro čitati na portalu Klix.ba.

Galaxy ring, kako je od ranije već poznato, dolazi u različitim veličinama, a najveći ima prečnik od 22,2 mm, ali i s tri različite završne obrade kada je riječ o materijalu, dok će se na tržištu pojaviti kasnije ove godine.

Kako smo mogli primijetiti na sajmu u Barceloni s unutrašnje strane uređaja se nalaze pinovi koji će najvjerojatnije biti korišteni za punjenje, ali i drugi senzori za praćenje rada srca, saturacije, sna i nivoa stresa.

Samsung nije mnogo otkrivao ni u Barceloni, a prsten bi trebao biti u prodaji krajem godine.

Uz prsten su predstavljeni i drugi uređaji posljednje S24 serije pametnih telefona, ali i integracija AI na njima gdje su svi posjetioci imali priliku vidjeti kako i na koji način mogu sebi olakšati život.

"Naši najnoviji Galaxy proizvodi i inovacije oslobađaju snagu mobilne AI i osnažuju korisnike da u svakodnevnom životu stvore nove mogućnosti", izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics te dodao:

"Na ovogodišnjem kongresu MWC ćemo prikazati Galaxy AI u svojoj ponudi, uključujući seriju Galaxy S24, što samo potvrđuje koliko su ovi uređaji moćni u omogućavanju bolje, inteligentnije i povezanije budućnosti."

Samsung je u Barceloni predstavio i produktivnost iz prve ruke uz seriju Galaxy Book4, koja je lansirana od 26. februara u cijelom svijetu.

Funkcije konektivnosti na Galaxy uređajima predstavljene na Samsung štandu su pokazale kako korisnici mogu unaprijediti produktivnost, kao što je lako prebacivanje i uređivanje fotografija i video snimaka između uređaja Galaxy S24, Galaxy Book4 i Galaxy Tab S9.