EKSKLUZIVNI BH. REVIEW
0

Igrali smo "Ratchet and Clank: Rift Apart": Putovanje kroz dimenzije nikad zabavnije, a grafika...

E. M.
Nevjerovatno putovanje donosimo vam u recenziji igre "Ratchet&Clank: Rift Apart" koja je pravljena za PlayStation 5 kao dugometražna avantura puna uzbuđenja i putovanja kroz svjetove.

"Ratchet&Clank: Rift Apart" je nova igra pravljena za PlayStation 5, a već na samom početku kada to napišemo, znajte da vas prilikom igranja očekuje potpuni ugođaj kako grafičkog iskustva tako i iskustva igranja na DualSense kontrolerima, a Klix.ba vam donosi ekskluzivnu bh. recenziju ovog naslova.

Sami početak igre predstavlja ujedno i tutorijal za igranje koji će vjerovatno i igračima koji po prvi put igraju ovu igru omogućiti da usputno nauče komande za kretanje, pucanje te izbjegavanje napada protivnika.

Insomniac Games je omogućio da oni koji nisu igrali ranije verzije Ratchet & Clank serijala "Rift Apart" shvate kao jedan novi početak u kojem je samo jedan cilj. Oni kojima je ovo još jedna verzija u nizu pronaći će veze s prethodnim verzijama što će biti mnogo lakše za poređenje u svim segmentima s obzirom da su veliki napori uloženi u samu priču, grafiku, pokrete, igru i što sve ne...

Bitka sa dr. Nefariousom traje od samog početka, a putovanje kroz alternativne dimenzije novi je izazov za heroinu Rivet, koja je novi karakter u igri, ali ustvari alternativni lik Ratcheta. Putovanje joj olakšava Clank koji je naravno, desna ruka. Tokom putovanja igrat ćete i sa Rivet i sa Ratchet, tako da vas to ne brine i neka ne bude iznenađenje.

O grafici se zaista može pričati mnogo, ali posvećenost detaljima, refleksijama na Clanku, odrazima u vodi, kao i detaljima u svjetovima, efektima eksplozija, ustvari su nešto što do sada nismo, a sigurno nećete ni vi, moći uporediti niti sa jednom drugom igrom.

Ono što je interesantno jeste i to da je igra ustvari kao veliki animirani film, sa nevjerovatnom grafikom, u kojem se Rivet i Clank upoznavaju i postaju najbolji prijatelji kroz sve borbe i putovanja alternativnim svjetovima.

Sve je u pokretu, a s obzirom da je igra pravljena za SSD diskove, čitav svijet se učitava na samom početku određenog dijela pa sve izgleda "glatko", pa i putovanje kroz riftove iako ih se većinom može mimoići.

Adrenalin ne prestaje niti jednog trenutka, a poseban doživljaj su ipak adrenalinski fajtovi s neprijateljima u Areni i vatrenim Francoisom.

Sakupljanjem određenih poena imate mogućnost kupovine novog, ali i nadogradnje oružja kojeg posjeduje i to bismo vam svakako preporučili jer neprijatelji iz svijeta u svijet postaju sve jači i otporniji na oružje koje imate.

Ali da više ne duljimo i ne spoilamo, zasigurno je da je Insomniac games uradio pravu igru s posebnim doživljajem igranja s obzirom da je namijenjena za PlayStation 5.

Ako je ovo početak, s obzirom da je među prvim igrama pravljenim za PlayStation 5, možemo misliti šta nas očekuje u budućnosti.