Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prelijepo, svaka čast
Ovo treba uvesti u sve odgojne i obrazovne institucije i prilagoditi uzrastu. Svaka cast.
bravo!!!
Bulevaru zar vam puštaju mobitele u ludnici...
ZDK009 Kad sam ja bio prije nekoliko godina, puštali su. I teretana, TV, posjete...kod Pionirske doline ona...
Svaka cast, programiranje je sve vise trazeniji posao a o plaći da ne prićam 3x veća od prosječne. Sam po sebi znam, nasao posao preko oglasne stranice PickJobs i nasao firmu otisao radit oni me obučavali iako nisam dosta toga znao, tako da preporučujem svima da pokušaju to, firme ce rado te naucit svemu ne moras odmah biti ekspert.
Svaka cast!
Divno. Kolika je cijena i da li to svaki roditelj može da priušti svom djetetu?
Ovaj Varda gdje god je nos proturio nekog je zajeb'o. Prosli put studente, a sad je haman presao na djecu.
Svaka cast djeca su buducnost. Ako nista ispunjen im je dan proveden u sreci i druzenju. Neki od njih ce postati strucnjaci. Treba se samo naglasiti da posao inzinjera nije bas za svakoga i u nekom momentu treba objasniti djeci i taj dio. Mnogi inzinjeri postanu jako frustrirani kad dobiju probleme koje ne mogu rijesiti bez obzira koliko uce. Igra je igra ali pravljenje sustava je pravljenje sustava... ponekad vise frustrirajuce od kopanja. Nemojte da budu "pare" iznad srece.
Bravo klinci
Sad je programiranje najplaćeniji posao. Samo eto uporedite plate sa anticorrupiks stranice iz registra zaposlenih, sa platom nekih programera. Najveća koju ćete na toj stranici naći je preko 3000 KM za te neke državne visoke službenike, i to samo rijetki imaju toliku. A neki programeri, recimo član moje porodice ima oko 4000 KM, a čuo sam neki i mnogo više, između 10000 i 15000 KM.
Arif Heralic na aparatima
Bravo za djecu,bravo za roditelje i bravo za akademiju i predavace. Biti ce ovdje rezultata itekako.
Pored sna da ti dijete bude fudbaler imamo i da ti dijete bude programer
Danas se programiranje navlaci kao da svako moze radit i da je lahko i posao zasiguran samo kako bi IT fakulteti i akademije uzimale i obrcale milione od studenata
Bukvalno svako moze raditi u toj industriji jer nije samo rijec o programiranju. Dizajn, scrum management, programiranje, odnosi sa klijentom, upravljanje ljudskim resursima, event management, finansije, računovodstvo, office management, product dizajn itd itd.. nije samo jedna pozicija u IT firmi.
johnnyjohnny De procitaj ponovo sta sam napisao, rekao sam da se programiranje navlaci kao IT industrija, uzimaju se podatci o platama programer ne scrum ili dizajn vec programera, uzima se njihove plate, dostupnost poslova i onda se navikuje kako u IT industriji moze svako radit ima ovoliko poslova, plate su ovolike i td. a svi ti podatci su izvuceni od programerskih poslova ne scrumova i sve to se plasira javnosti kako bi se IT fakulteti punili milionima
Super!!!!