scitech
14

Betagoogle.com ukazuje na ozbiljnost izbjegličke krize

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Web stranica betagoogle.com na kojoj posjetitelji navodno mogu postaviti pitanja u vezi budućnosti simbolično je ukazala na ozbiljnost izbjegličke krize koja potresa Evropu.

Betagoogle.com korisnicima ostavlja mogućnost da u polje upišu pitanje u vezi s njihovom budućnosti, te da izabru opciju preko koje im ova web stranica predviđa budućnost.

Svi koji su iz znatiželje tražili da im se predvidi budućnost, dobili su odgovor kako im budućnost ne može biti predviđena, ali da se 60 miliona izbjeglica svaki dan pita da li uopće ima budućnosti.

"Koristili smo lažni Google site kako bi dobili vašu pozornost jer ste očito zainteresovani za vlastitu budućnost. Odvojite minut da razmislite i o njihovoj budućnosti", snažna je poruka koja stoji na web stranici.

U nastavku se dodaje kako je cilj ovog projekta stvaranje svijesti jer su potrebna strukturalna politička rješenje kako bi se riješio rastući evropski problem.

"Slobodno donirajte svoje vrijeme, novac ili ljubav i širite poruku", stoji na stranici.

Također na stranici se nalazi i "čarobna kugla" koja odbrojava broj izbjeglica u toku vremena koje korisnik provede na Betagoogleu.