{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvijezda Instagrama skoliozu liječi vježbom, kičma joj bila zakrivljena za 92 stepena

Klix.ba
6.11.2018. u 22:13
40
14
Zvijezda Instagrama skoliozu liječi vježbom, kičma joj bila zakrivljena za 92 stepena
40
Zvijezda Instagrama skoliozu liječi vježbom, kičma joj bila zakrivljena za 92 stepena
Hayley Wakefield
Hayley Wakefield je dijagnosticirana skolioza kada je imala samo devet godina, a istraživanja njenih roditelja su dovela do rezultata da niko nikada nije preminuo od ove bolesti. Ipak, doktori tvrde da bi je nemar u vezi sa ovom progresivnom bolesti mogao ubiti.
Dvadesetpetogodišnja Hayley Wakefield iz Arizone na Instagramu ima blizu 80.000 pratilaca, te redovno objavljuje fotografije i video isječke svakodnevnog života.

Njoj je skolioza dijagnosticirana kada je imala samo devet godina kad su njeni roditelji primjetili da joj kukovi nisu jednaki. Današnja zvijezda Instagrama je već upozorena da bi se kičma mogla iskriviti dovoljno da joj probije srce, međutim njeni roditelji su istraživali "na svoju ruku" te otkrili da ona nije u životnoj opasnosti.

Hayley je odlučila ispraviti kičmu kroz vježbe i rad u teretani, te je zakrivljenje smanjila sa 92 stepeni na 75 stepeni.

View this post on Instagram

If you or someone you know has scoliosis and you haven’t yet gotten your hands on my scoliosis eBook I highly recommend!! (The link is in my bio😊) Ever since opening up about my Scoliosis on Instagram I had no idea the amount of people it would impact. I now see that through our struggles it gives us the opportunity to help and support others. This eBook shares all of my secrets for staying healthy, confident and virtually pain free. All the things in this eBook are what I personally do to manage my scoliosis naturally. Whether you’re looking for stretches/exercises, core workouts, help with muscle symmetry, mindset towards your scoli, nutrition and supplement tips it’s ALL THERE. There is even an optional added bonus at checkout😉💪🏽 TAG YOUR SCOLI FRIENDS BELOW👇🏼 - ps. Also remember to tag me (@Hayleyelysefit) in your posts and use #scoliosiseBook for a feature on my story 💛

A post shared by Hayley Wakefield (@hayleyelysefit) on"Kada su mi dijagnosticirali skolizu rekli su da bih mogla umrijeti ako se kičma previše iskrivi, ali smo kasnije saznali da to nije nužno istina. Niko nikada nije umro od skolioze. Nažalost, medicina još uvijek funkcioniše na način da svi doktori misle da je jedino riješenje operacija", rekla je Hayley dodavši da vjeruje kako bi nakon operacije imala još više problema i bolova u leđima.

Nakon što je dovršila svoje istraživanje odlučila je vježbom ispraviti svoja leđa.

"To je jako spor proces, ali bitno je da napredujem. Moj glavni cilj jeste da se se osjećam što je moguće zdravije i da pomognem drugim ljudima da urade isto to. Moji roditelji su me odgojili tako da imam dosta samopouzdanja i da nikad nikome ne dopustim da me gleda kao nekoga ko ima veliki problem. Skolioza je nešto što imam, a ne nešto što jesam", zaključila je Hayley.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: