magazin
24

Zmajevi i poznati pjevači podržali humanitarno finale Prvog glasa sevdaha

U humanitarnu akciju Prvog glasa sevdaha, koja je usmjerena za pomoć porodici Ćosić iz poplavama uništenog Topčić Polja, uključili su se i naši Zmajevi.

Na finalnoj večeri, 8. juna u Domu mladih, na aukciji će biti i Prve bh. patike, originalni domaći proizvod namijenjen svim navijačima i fanovima reprezentacije.

Patike su, neposredno pred odlazak u Brazil, potpisali reprezentativci Senad Lulić, Mensur Mujdža i Senijad Ibričić.

"Htio bih pozvati sve gledatelje TV1 da 8. juna dođu u Dom mladih, da akcija prođe u što boljem redu i da svi pomognemo ovoj ugroženoj porodici“, izjavio je naš Zmaj Ibričić.

Veliko humanitarno finale Prvog glasa sevdaha svojim nastupom podržat će i uveličati poznata pjevačka imena, među kojima su: Hanka Paldum, Eldin Huseinbegović, Nihad Alibegović, Merima Njegomir, Asim Brkan, Branka Sovrlić i brojni drugi.

Veliko finale bit će emitovano uživo na TV1 i stanicama Mreže u nedjelju, s početkom u 20 sati.

Sav prihod od ulaznica, sms glasanja, donacija i aukcije bit će usmjerene za izgradnju kuće porodice Safeta i Sanele Ćosić iz poplavama razorenog Topčić Polja.

Cijena ulaznice za veliko humanitarno finale Prvog glasa sevdaha iznosi 10 KM. Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba u Sarajevu, Bosanski Kulturni Centar, Raisseburo, Centrotrans, Cafe Opera, Dea Hillton, Magaza, Gaudi Lufthansa City Center, Kompas Tours, ZOI Tours agencija, Tropik Media Shop - BBI Centar, Ventura Travel Agency te u mjenjačnicama tržnih centra: Sarajevo City Center, Merkator, Grand, Alta, Importanne, Wisa, Merkur. Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji TV1 te u Art kući sevdaha.