Mali ujedinjeni Mostar
126

Zimski bazar prvi put okupio na jednom mjestu sve mostarske osnovce

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Djeca su ipak samo djeca i treba da odrastaju zajedno, jedna je od poruka koju smo čuli danas na Zimskom bazaru u Mostaru. Ovogodišnji bazar okupio je djecu iz svih mostarskih osnovnih škola, a imao je i humanitarni karakter.

Zimski bazar organizovan je u sklopu Zimskog grada Mostara "Winterville by Coca-Cola", a Semir Šejtanić, direktor Osnovne škole "Mujaga Komadina", kaže kako je kandidatura za Evropsku prijestolnicu kulture inspirisala okupljanje djece svih škola na jednom mjestu.

"Prošle godine smo imali slično dešavanje u kojem su učestovale škole koje rade po bosanskom nastavnom planu, predložili smo predstavnicima Grada Mostara da ove godine organiziramo isto dešavanje sa svim školama, oni su to objeručke prihvatili. Danas imamo ovu prelijepu priču s 22 škole u divnoj ulici na sunčanom danu", kazao je Šejtanić.

Direktor Šejtanić kaže kako je nada da je ovo početak bolje saradnje mostarskih škola, posebno jer su "sva djeca samo djeca".

"Najpozitivnije je da su sve osnovne škole to objeručke prihvatile i danas kad prošetate Lenjinovom vi ne znate ko je ko. Nama je to veoma važno, jer svako je dijete samo dijete", kazao je Semir Šejtanić.

Vesna Golemac je profesorica historije i geografije u Osnovnoj školi Cim, kaže nam kako su djeca iz Cima uvijek posebno kreativna i učestvuju u svim sličnim manifestacijama.

"Svi smo bili vrijedni, u kratkom periodu smo napravili pravu malu zimsku, božićnu ili novogodišnju čaroliju. Nudimo kolačiće, aranžmane, razne ukrase. Prvi naši kupci su bile tri lijepe dame iz Gradske uprave. Hvala im", kazala nam je profesorica Golemac.

Nikolina Marić, učenica Osnovne škole "Marin Držić" s Bune, kaže kako su vrijedne ruke učenika te škole pripremile brojne proizvode jer im praznici i druženje mnogo znače.