magazin
2

Zgodni kriminalac Jeremy Meeks će se baviti modelingom

Klix.ba
Jeremy Meeks
Jeremy Meeks
Američki kriminalac Jeremy Meeks je postao veoma popularan zahvaljujući svom izgledu, a pripadnice ljepšeg spola su poludjele za njim nakon što je njegova fotografija objavljena na Facebook stranici policijske stanice u Stocktonu u Kaliforniji. Dobar izgled mu je donio i ugovor s agentom, koji će mu omogućiti da se bavi modelingom.

Meeks je uhapšen zbog oružane pljačke i nalazi se u zatvoru, a ugovor je potpisao sa agenticom Ginom Rodriguez, koja radi sa mnogim poznatim modelima.

"Jeremy sjajno izgleda i privukao je pažnju širom svijeta. Mislim da će mu to pomoći u budućnosti. Mogao bi zarađivati između 3.000 i 100.000 dolara mjesečno. Razgovarala sam i sa nekoliko produkcijskih kompanija", izjavila je Rodriguez za ABC News.

Rodrigez je dodala da pregovara sa Jimom Jordanom, vlasnikom agencije White Cross Management.

Međutim, Meeks i dalje ima veliki problem, s obzirom da je i dalje iza rešetaka, a jamčevina je određena na 1,1 milion dolara. Njegova majka Katherine Angier je pokrenula kampanju GoFundMe u kojoj pokušava skupiti novac i tako osloboditi svog sina. Ona tvrdi da Meeks nije povezan s bandom.

"On ima stare tetovaže zbog čega ljudi imaju predrasude o njemu. On je moj sin i pokušavam skupiti novac da mu pomognem. Molim vas, pomozite mu da ima pravedno suđenje", rekla je njegova majka Angier.

Do sada je prikupljeno tek 5.000 dolara.