Zanimljivosti
182

Žene poludjele za plavookim američkim ubicom i pljačkašem

Klix.ba
Nakon što je policija američkog grada Stocktona objavila fotografiju zgodnog kriminalca na svojoj stranici na Facebooku, žene širom svijeta su doslovno poludjele za njim.

Jeremy Meeks (30) je kriminalac iz Kalifornije koji je uhapšen 18. juna zbog oružane pljačke i član je zloglasne bande Crips. Svojim plavim očima i lijepim licem je doslovno zaludio žene, ali on ima i mračnu stranu, a to je njegov dugi dosje. Krao je automobile, nosio oružje i ubijao.

Gotovo svaka žena ima fazu u kojoj voli zločeste momke, no, Meeks je ekstreman primjer. U posljednjih deset godina je proveo više vremena po sudnicama nego na slobodi, a dvije godine je proveo u zatvoru. Pripadnik je bande Northside Gangster Crips, što dokazuje i njegova tetovaža sa nazivom bande. Ispod lijevog oka ima istetoviranu suzu, što znači da je ubijao pripadnike suparničkih bandi.

Policija je u njegovom neregistrovanom automobilu pronašla marihuanu i poluautomatski pištolj.

Lista njegovih kriminalnih dijela je veoma duga, a u nju spada i lažno predstavljanje, jer se nakon krađe automobila predstavio kao njegov brat.

Nakon što je vrlo brzo stekao veliku popularnost, intervjuisao ga je USA Today. Meeks tvrdi da se promijenio.

"Želim da svi znaju da sam druga osoba, da nisam gubitnik".

Uprkos tome što policijski službenici kažu da je jedan od najnasilnijih kriminalaca, Meeks i dalje uživa simpatije žena, od kojih je dobio veliki broj lajkova i komentara, a mnoge smatraju da bi uspio kao model.

No, za sve one kojima se Meeks dopao, stiglo je razočaranje, jer je on oženjen i ima djecu.

Meeksu je jamčevina određena na 900.000 dolara.