Uspješna u poslu
1.6k

Zgodna Hrvatica magnet za mušterije: Dnevno proda i do 300 kg mandarina

Klix.ba
Hrvatski mediji pišu o mladoj Kristini Penavi, djevojci koja ima štand s mandarinama u Zagrebu. Obišle su je brojne redakcije hrvatskih portala, a svi tvrde da je ova 20-godišnjakinja nevjerovatno ljubazna i simpatična.

"Ona ima pune ruke posla", navodi se u jednom od tekstova koji su napisani o Kristini. Osim što prodaje mandarine, mnogi se žele i fotografisati s njom te izlaze iz automobila ulazeći u gužvu kako bi došli do nje.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kristina kaže kako je navikla na gužvu, trube automobila i buku. Sudara, kako kaže, još nije bilo. Ona radi od devet do 19 sati, a u tom periodu uspije prodati čak i do 300 kilograma mandarina. Kupci su uglavnom muškarci i nije im teško čekati u redovima da dobiju kilogram Kristininih mandarina.

Hrvatski portal 24sata prozvao ju je "Pamelom Mandarison" te su dopisali kako na mjestu gdje ona radi nije potreban radar, jer se svi vozači kreću po ograničenju, a nekad čak i ispod njega. Već je poznata svim Zagrepčanima, jer je ranije prodavala lubenice, dok je na društvenim mrežama možete vidjeti kako promoviše parfeme.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na Instagramu već ima više od 15 hiljada pratitelja koje redovno "časti" novim fotografijama na kojima pokazuje svoje obline.