Red Bull Jump&Freeze 2013
99

VIDEO / Završne pripreme za sutrašnji urnebes na Bjelašnici

Klix.ba
Počelo je odbrojavanje do početka Red Bull Jump&Freezea, koji se održava sutra, 23. februara, od 17 sati na Babinom Dolu na Bjelašnici.

Takmičari užurbano oštre i podmazuju skije snježnih vozila te šiju završne šavove na kostimima u kojima će se sutra spuštati niz snježnu stazu i skakati u ledeni bazen. Za to vrijeme, vrijedni radnici su sinoć uređivali stazu i kopali bazen, a danas i sutra nastavljaju postavljenje tehničke opreme kako bi sve bilo spremno.

U takmičenju učestvuje 40 timova, a očekuje se veliki broj gledalaca. Nakon takmičenja slijedi veliki open air party na kojem će goste zabavljati dobro poznati duo Diskobajagi, a organizovani su i brojni drugi after partyji u zatvorenim prostorima. Ulaz na takmičenje, kao i after party, je besplatan.

Pobjednike očekuju nagrade, i to:

  1. mjesto: nagradno putovanje u toplije krajeve, Sony Action Cam HDR-AS15, karte za Termalnu Rivijeru Ilidža i parfem Davidoff The Game
  2. mjesto: Sony kamera HDR-PJ10, ski-pass za ekipu i vikend u Hotelu Maršal, parfem Davidoff The Game
  3. mjesto: Sony fotoaparat DSC-WX50, ski-pass za ekipu i parfem Davidoff The Game

U subotu će Centrotransovi autobusi voziti na relaciji Sarajevo-Bjelašnica-Sarajevo, a više informacija o tome pogledajte u videu na kojem voditelji programa Zoran Ćatić i Mario Drmać pozivaju gledaoce.

Osiguran je i dodatni parking na raskrsnici Igman-Bjelašnica (kod policijske stanice), odakle će do Babinog Dola i nazad saobraćati besplatni autobusi. Važna napomena: one koji dolaze svojim automobilima organizatori mole da slijede upute redara na parkinzima, kako bi se izbjegla nepotrebna gužva!