Spektakl na olimpijskoj ljepotici
210

Red Bull Jump&Freeze se vraća na Bjelašnicu u velikom stilu

Klix.ba
Devet godina nakon posljednjeg događaja 2004. godine spektakularni Red Bull Jump&Freeze vraća se na olimpijsku Bjelašnicu 23. februara naredne godine.

Mnogi čitatelji će se rado prisjetiti 2003. godine, kada je 20 hiljada gledatelja posmatralo takmičare u kostimima znanih i neznanih junaka, kako se nakon kratke koreografije sjure i bace u ledeni bazen. Isti scenarij ponovljen je naredne godine, poslije čega je napravljena dugogodišnja pauza.

Ipak, naredne godine Red Bull Jump&Freeze se diže poput Feniksa i ponovo vraća na Bjelašnicu, gdje će najhrabriji i najkreativniji među nama ponovo imati priliku učestvovati u jedinstvenom takmičenju i osvojiti vrijedne nagrade.

Takmičari trebaju osmisliti originalne kostime i "lude snježne vozilice" u kojima se potom moraju spustiti niz snježnju padinu i bućnuti u bazen s hladnom vodom.

Svi koji žele učestvovati moraju prvo pogledati pravila i saznati sve detalje, a nakon toga poslati prijave do 28. januara 2013. godine na [email protected].

Podaci koje trebate navesti su:

Ime i prezime Datum rođenja

Kontakt telefon E-mail adresa Grad u kojem živiš

Tim ili pojedinac (Ako ste tim, upišite imena ostalih članova tima) Naziv tima

Učestvovati mogu pojedinci ili timovi od maksimalno četiri učesnika. Svi se takmiče u spustu niz snježnu stazu sa završnim skokom u bazen sa vodom. Zabranjeno je korištenje oštrih predmeta i električnih uređaja. Maksimalna težina vozila je 150 kg, maksimalna visina 2m, a maksimalna širina 3m.

Žiri ocjenjuje:

  • performanse na startu (prije početka vožnje svaki tim/pojedinac ima 60 sekundi da napravi uvodnu tačku)
  • skok (odnosi se na vožnju niz stazu i završni skok)
  • kreativnost, izgled vozila i kostima.

Nagrada

Tim ili pojedinca koji dobije najbolje ocjene od žirija očekuje nagradno putovanje u toplije krajeve.

Red Bull Jump & Freeze Bjelašnica, 23.02.2013. godine od 17:00

Rok za prijave: 28.01.2013. godine

Više informacija na telefon: +387 62 344 782