Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod Roya bih umrla u ovakvoj sobi sarenila. I Pollock je takozvani umjetnik.
...što i rekli stručnjaci, ovo su vam neki jaki "moleri"...
da mi je biti muza buffetu :D
Picasso i Dali su Katalonci...Picasso suosnivac kubizma a Dali najpoznatiji predstavnik nadrealizma kao pravca umjetnosti i genijalan je bio.... Ovaj Warhol je rodjen u USA ali vuce rusko-ukrajinsko porijeklo i najjaci je predstavnik pop-arta a Frida ( osim sto je bila Gubceva kraljica :) meksicka revolucionarka i slikarka kubizma,realizma i nadrealzima...Uz sve to,zena bila napredna u taj vakat...Voljela je i muskarce i zene... :)
S tacke ovih danas,sto nas ubise potragom za "njihovim" pravima-jeste! :) Mene sto se tice,zna se sta u sta ide :)
A gdje je Henri Matisse?
Ma fozivam je to,okupili se "divljaci i buntovnici" jednom i to je to,zapravo to je jedan mini pokret,divlje boje i fazoni,radio sam skolski doktorat na ovu temu u srednjoj... i da, zaboravih Augusta Rodina velikog kipara.
hahahahahahah----
-Zavirio :D
I ja, kako kazu u "haotično mjesto puno kreativnog nereda"..