Skrivali od nje da je hermafrodit
0

Živjela kao muškarac 41 godinu

Sarajevo-x.com
Caroline Kinsey
Caroline Kinsey
Britanka Caroline Kinsey iz Lancashirea je rođena kao hermafrodit, a to nije znala do svoje 19. godine. Roditelji su je odgajali kao sina, iako se uvijek osjećala kao žena.

Prema savjetu ljekara, roditelji su odlučili dijete koje je rođeno kao hermafrodit odgajati kao sina kojem su dali ime Carl John Baker.

Britanka je tokom odrastanja osjećala da je drugačija od ostalih, no nije znala u čemu je problem. Mislila je da svi imaju tijelo kao što je njeno, stoga nije shvatala stalna zadirkivanja u školi. Naime, dječaci su joj se rugali zbog ženskog piskutavog glasa, a ni djevojčice je nisu prihvatale.

U 19. godini konačno je saznala istinu stupivši u kontakt s roditeljima od kojih je odvojena zbog zanemarivanja.

"Oduvijek sam znala da sam drugačija, ali nikada nisam shvatila zbog čega. Kasnije sam saznala da su ljekari savjetovali mojim roditeljima da mi uskrate pravo da budem žena kako bi udovoljili mojoj drugoj strani i da me odgoje me kao muškarca", rekla je Caroline, prenosi portal Daily Mail.

No, nakon što je saznala istinu, odlučila je nastaviti živjeti kao muškarac. Radila je kao konobar, a iza sebe ima i propali brak sa ženom. Tek u 41. godini je odlučila biti žena u potpunosti i podvrgnuti se operaciji.

Doktor Jaj Hayes Light je obrazložio da hermafroditi nisu izabrali da budu dvopolni, to je njihovo medicinsko stanje.