|

Muškarac koji je postao mama strahuje od reakcija porodice

Muškarac koji je postao mama strahuje od reakcija porodice
0
S
SRNA
20.2.2012. u 09:14
3
komentara
0

dijeljenja
Muškarac koji je postao mama strahuje od reakcija porodice
Muškarac za kojeg se vjeruje da je prvi u Velikoj Britaniji koji je rodio dijete izrazio je strahovanje da će njegovi roditelji željeti da ga "preobrate" kako bi ponovo postao žena.
Dvadesetsedmogodišnji muškarac, koji je rođen kao žena, ali je operacijama promijenio spol, rodio je djevojčicu u martu prošle godine i priznaje da je morao da se bori sa zabrinutišću porodice.

Prema njegovim riječima, roditelji su dobro podnijeli to što je bio trudan, ali je izrazio zabrinutost da bi mogli da pokušaju da ga vrate na staro zbog "mentalnog stanja" nakon rođenja bebe.

"Majka mi je već rekla da ću biti dobra majka, ali ja sam uzvratio da ću biti dobar otac. Ona se navikla na to. Mrzim da se sporim sa roditeljima u vezi sa njihovim unučetom", rekao je on.

Međutim, on je otkrio da jedna od njegovih tetaka nema toliko razumijevanja i da želi da prestane "sa glupostima i ponovo postane žena".

On je rođen kao žena, ali u proteklih pet godina živi kao muškarac. Legalnim putem je promijenio ime i spol i sada je na tretmanu prijema hormona, ali je donio odluku da pokuša da začne sa svojim partnerom, sa kojim je raskinuo i upotrijebio je svoje jajne ćelije.

Začeo je nakon prestanka uzimanja hormona koji su deaktivirali matericu i u martiu prošle godine rodio je bebu. Smatra se da je njegov slučaj četvrti u svijetu.

On je želio da ostane anoniman, jer smatra da publicitet neće biti dobar za kćerku.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...