{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zimbabve: Slon preživio pucanj u glavu

Klix.ba
17.6.2016. u 19:58
1
32
Zimbabve: Slon preživio pucanj u glavu
1
Slon Pretty Boy iz Nacionalnog parka Mana Pools u Zimbabveu čudom je ostao živ kada su ga krivolovci upucali u glavu.
Slon je hodao s ranom na lobanji nekoliko sedmica prije nego je spašen. Ranu su uočili članovi grupe za zaštitu životinja u Nacionalnom parku Mana Pools kada se slon popeo na njihov automobil.

Dobili su dojavu da se u parku nalaze dva povrijeđena slona i zbog toga su krenuli u obilazak. Pretty Boyu su dali sredstvo za smirenje i pomogli mu.

"Da je metak prošao još pet centimetara sigurno bi uginuo. Imao je sreće. Metak se zaglavio na površini lobanje. Nakon što je upucan sigurno je počeo bježati. Počinitelj je ispalio i jedan metak prema njegovom srcu što smo zaključili na osnovu rane na njegovom ramenu", kazala je dr. Lisa Marabini, direktorica organizacije Veternirai Aware.

Pretty Boy ima 25 godina i opisan je kao izuzetno ljubazna i opuštena životinja.

"Dan nakon operacije pustio nas je da mu priđemo bez ikakvih problema. Osjetio je da mu želimo pomoći. Trenutno se oporavlja, ali trebat će mu vremena. Vjerovatno će morati na još jednu operaciju jer je ultrazvuk pokazao da im jaku infekciju i da su mu sinusi puni gnoja. Do sada su uklonjen dvije mrtve kosti tako da njegov organizam može početi s oporavkom", dodala je Marabini.

Dan ranije veterinari iz Awarea operisali su slona Bena koji je povrijeđene tokom borbe s drugim slonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: