Žene u Barceloni od sada mogu plivati u toplesu na gradskim bazenima

Žene u Barceloni od sada mogu plivati u toplesu na gradskim bazenima
0
S.H.P.
8.8.2019. u 07:09
20
komentara
0

dijeljenja
Žene u Barceloni od sada mogu plivati u toplesu na gradskim bazenima Ilustracija: Shutterstock
Nema više spolne diskriminacije u Barceloni. Žene se od sada mogu kupati u toplesima na gradskim bazenima, saopćili su zvaničnici.
Naime neki od gradskih bazena branili su ženama da se kupaju u toplesu, ali je gradsko vijeće, zahvaljujući kampanji koju je pokrenuo Mugrons Lliures, sprovelo istragu i donijelo konačnu odluku po kojoj se na svim gradskim bazenima žene mogu brčkati i u toplesu.


Ova zabrana kršila je njihova prava. Svaki od bazena koji nije dozvoljavao ženama da budu u toplesu morao je gradskom vijeću poslati nalog u kojem garantuju jednakost, javlja CNN.

Glasnogovornica Gradskog vijeća izjavila je za CNN da ne postoji pisani kodeks odijevanja na gradskim bazenima. Dodala je i kako je diskriminacija, koja se bazira na polu, nedopustiva. Kazala je i kupanje u toplesu nije ništa novo u Barceloni.

Inače Barcelona je veoma popularna i među turistima zbog iznimno dobroj hrani, jedinstvenoj arhitekturi i savršenom noćnom životu. Osim toga u njemu postoji plaža koje je duga tri kilometra.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...