Zavladao novi trend
1.8k

Ženama su sve privlačniji niži muškarci, a studije pokazuju da su oni i bolji partneri

I. B.
Neki od najpopularnijih niskih muškaraca su Zelenski, Messi i Holland
Neki od najpopularnijih niskih muškaraca su Zelenski, Messi i Holland
Čini se da su pred visinom kao jednom od najpoželjnijih osobina kod muškaraca ove godine mnoge žene odlučile zalupiti vrata, s obzirom da sve više njih sada smatra privlačnijim muškarce kojima ona nije jača strana.

Iako se trend niskih muškaraca pod nazivom "Short King", odnosno "niski kralj" pojavio još 2018. godine, čini se da je tek ove godine doživio procvat, a za to je jednim dijelom zaslužan i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji danas među ženama važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca.

Na vladajućim društvenim mrežama oznaka #ShortKing broji stotine miliona pregleda, a neki od videa kojim su se niži muškarci odlučili prestaviti ostatku svijeta su prilično popularni. Također, objave sa ovom oznakom dijele i mnoge žene koje javno pokazuju kako, ne samo da im ne predstavlja problem što su više od svog dečka, već ih upravo to osvaja.
@lillete

Short kings matter 🤴🏻

♬ original sound - Lete

Jedan od videa koji je u posljednje vrijeme privukao dosta pažnje je i korisnik pod imenom Aaron koji je na TikToku podijelio video u kojem je dao do znanja visokim muškarcima kako je prošlo njihovo vrijeme.

"'Short kings' je novi val. Izvinjavam se svim žirafama", napisao je mladić na svom videu koji kruži ovom društvenom mrežom.

Neki od parova koji su proslavili ovaj trend su Zendaya i njen dečko Tom Holland, čija razlika u visini ne predstavlja prepreku u njihovoj romansi, a iako je isprva izazivala kontroverzu među javnosti, sada je postala trend. Sličan dojam odaju i Nicole Kidman i njen izabranik Keith Urban, a još neki od poznatih niskih muškaraca obuhvataju Lionela Messija, Daniela Radcliffea, Daniela Kaluuya, Jamesa McAvoya, Joea Jonasa, Brunu Marsa i brojne druge.

Osoba koja je još prije par godina otvorila ovo pitanje je američki komičar Jaboukie Young White koji je putem svog Twittera objavio strastvenu "odu" svim niskim muškarcima.

"Umoran sam od toga da se 'kratko' koristi kao uvreda", izjavio je on tada nabrojavši neke od poznatih muškaraca koje je proslavila 'kratkoća'.

"Oni su neprijatelji tjelesne negativnosti i zauvijek ću biti ponosan što ih branim", zaključio je Jaboukie.

Iako je jedna studija iz 2014. godine pokazala kako niži muškarci imaju manje šanse da se vjenčaju, druge su istakle prednosti ovih muškaraca kao bračnih partnera gdje se navodi da su oni bolji muževi svojim suprugama, više pomažu u kućnim poslovima te su ambiciozniji za sklapanje poslova.

Jedan prosječan nizak muškarac, prema istraživanju Univerziteta u New Yorku sprovedenom nad 5.000 porodica u trajanju od 50 godina, obavlja 8 sati i 28 minuta kućnih poslova sedmično – u poređenju sa samo 7 sati i 38 minuta za muškarce prosječne visine i 7 sati i 30 minuta za visoke muškarce.

Što se istraživača tiče, što je muškarac viši, to on više misli da je "iznad" tih dužnosti.

Također, istraživanja su dovela do saznanja i kako je upravo kod ovog tipa muškaraca 32 posto manja vjerovatnoća da će se razvesti od vas, kako kažu, vjerovatno jer su i bolji prijatelji.