Pomogla joj stjuardesa
15

Žena se porodila u toaletu aviona na letu između Denvera i Orlanda

N. O.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Žena je rodila zdravu bebu u toaletu na letu kompanije Frontier Airlines, navodi se u objavi tog avioprevoznika na Facebooku.

Putnica je imala prijevremene trudove tokom leta iz Denvera za Orlando, stoji u tekstu na Facebooku, koji je objavljen 17. maja. Stjuardesa Diana Giraldo joj je tada pomogla doći do toaleta i pomogla pri porodu.

U saopćenju, kapetan Chris Nye, koji je upravljao avionom, rekao je da se avion preusmjerio na floridsku zračnu luku Pensacola, a zatim nastavio u Orlando nakon što su majka i beba uspjeli sići iz zrakoplova uz pomoć medicinskog osoblja.

"Cijela ekipa je stvarno odradila izvrstan posao", rekao je Nye u komentaru koji je podijeljen na Frontierovoj Facebook stranici.

"Dispečer je također napravio sjajan posao predloživši zračnu luku Pensacola i pripremio vrata i bolničare za nas. Ovo je bio dobro obavljen posao i bio sam sretan što sam vidio da svi zajedno rade na uspješnom porodu novorođenčeta u avionu", dodao je.

Iako bebino ime i spol nisu javno objavljeni, Frontier je otkrio da je srednje ime novorođenčeta Sky (eng. nebo) zbog neobičnih uvjeta njegovog dolaska na svijet.