Zanimljivosti
885

Želja umirućeg dječaka: San Francisco postaje Gotham City na jedan dan

Klix.ba
Miles
Miles
Vlasti San Francisca odlučile su ispuniti želju umirućeg petogodišnjaka Milesa i omogućiti mu da postane Batman na jedan dan. Tako će San Francisco 15. novembra postati Gotham City, a za Milesa će biti organizovan čitav niz aktivnosti i avantura.

Miles boluje od leukemije, a svoju inspiraciju pronalazi u superherojima. Kada ga je fondacija Make-a-Wish pitala koja mu je najveća želja, iznenadio je i njih i svoje roditelje rekavši im da želi postati Batkid.

Fondacija je odlučila da mu pomogne u ostvarenju želje te su zamolili i širu javnost da učestvuje u tome. Čitav dan 15. novembra bit će posvećen ispunjenju Milesovog sna.

Ujutru će se na vijestima u San Franciscu pojaviti vijest da šef policije traži bilo koga ko zna gdje se nalazi Batkid, budući da mu je neophodan u "rješavanju zločina i privođenja zlikovaca". Milesov dan će uključivati i spašavanje dame u nevolji, vezane za žičaru, sprečavanje Riddlera u pljački banke, ručak u Burger Baru, posebnu poruku šefa policije da pogleda kroz prozor na Union Squareu, gdje će velika grupa volontera tražiti njegovu pomoć.

Pingvin će kidnapovati čuvenu maskotu San Francisca, a Batkid će trebati da je spasi. Posljednja stanica bit će gradska vijećnica, gdje će mu se zahvaliti gradonačelnik i šef policije te mu uručiti ključeve grada.

"Budući da želi biti superheroj, organizovali smo i čitavu gomilu ljudi sa transparentima kako bi ga bodrili i kako bi se osjećao kao heroj", izjavila je Jen Wilson iz fondacije Make-a-Wish i dodala kako je interesovanje za ispunjenje Milesove želje ogromno te da očekuju hiljade učesnika.

Događaju se odazvao i Twitter, koji će tokom čitavog dana puštati različite tvitove za različite likove koji učestvuju u scenariju.

Miles, naravno, ništa ne zna o ovome danu. Zna samo da će možda dobiti Batmanov kostim.