|

Zbog umirućeg dječaka San Francisco postao Gotham City na jedan dan

Zbog umirućeg dječaka San Francisco postao Gotham City na jedan dan
1.348
Klix.ba
16.11.2013. u 08:57
63
komentara
1,3k

dijeljenja
1/7 Foto: AFP
2/7 Foto: AFP
3/7 Foto: AFP
4/7 Foto: AFP
5/7 Foto: AFP
6/7 Foto: AFP
7/7 Foto: AFP
Jedina želja petogodišnjeg Milesa Scotta, koji umire od leukemije, bila je da postane Batman na samo jedan dan, a humanitarna organizacija Make-a-Wish i vlasti u San Franciscu odlučile su mu ispuniti tu želju.
San Francisco je postao Gotham City na jedan dan, a u organizaciju događaja uključene su stotine građana, dok su događaj pratili svi američki mediji.

Milesov dan počeo je tako što je šef policije javno izjavio da je Gotham City u problemima te da mu je potrebna pomoć Batkida. Nakon čitavog dana provedenog u borbi protiv zločina dječaku je zahvalio i gradonačelnik Ed Lee tem u predao ključeve grada. Svoju podršku Milesu je na Twitteru izrazio i američki predsjednik Barack Obama, koji je pozvao i na praćenje čitavog događaja.


Milesa i njegovog oca građani San Francisca mogli su vidjeti kako se kostimirani voze u Batmobileu, a stotine ih je izašlo na ulice kako bi mu izrazile podršku.

"Ova je želja značila zatvaranje jednog poglavlja za našu porodicu i okončanje trogodišnjeg unošenja otrovnih lijekova u tijelo našeg sina", izjavila je Milesova majka Natalie.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...