Sreća je u malim stvarima
3

Zbog ovih minijaturnih stvari poželjet ćete da je sve oko vas malo

Klix.ba
Sve stvari su slađe kada su proizvedene u minijaturnoj veličini. Samo zamislite da imate male figurice konja, male umjetničke slike, klavir ili čak vazu s cvijećem.

Zbog toga ukoliko trebate pokloniti nekome nešto, zašto to onda ne bi bili ovi minijaturni predmeti, koji su mnogo ljepši i neobičniji od drugih standardnih poklona.

Ne biste vjerovali koliko ima proizvoda koji dolaze u malim veličinama, poput arkadnih igara, sefova, vrtova, instrumenata, tako da ćete morati pronaći nešto i za svoje prijatelje.

Osim toga, ako ovako male poklone kupujete za vrijeme blagdana ili putovanja, vaša prtljaga će biti mnogo, mnogo lakša.

Evo koje su to najbolje minijaturne stvari koje možete nekome pokloniti.

Mala ali potpuno funkcionalna, arkadna igrica

Bilo koji ljubitelj klasičnih arkadnih igara bio bi oduševljen kada bi na poklon dobio ovu minijaturnu Pac-Man arkadnu igru.

Ovaj maleni stroj ima sve funkcije ove igrice, pa nema razlike od originalne verzije, osim što je mala. Kompanija Tiny Arcade prodaje sve arkadne klasike kao što su Pac-Man, Galaxian i Space Invaders.

Foto: Tiny arcade
Foto: Tiny arcade

Minijaturni ormar za dukumente

Možda u ovaj ormarić nećete moći staviti svoje dokumete, ali ćete moći staviti preko 800 podsjetnica. Ovaj ormarić također dolazi s ugrađenim digitalnim satom. Savršen je dar za svakog ko voli uredsku opremu.

Foto: Tech Tool
Foto: Tech Tool

Putna oprema za koktele

Carry On Cocktail Kit pruža sve što je vam je potrebno za izradu jednog koktela, a dolaze u raznim mješavinama, uključujući sve od Old fashioned do Bloody Mary.

Foto: W&P
Foto: W&P

Minijaturni parfemi

Veoma je teško izabrati pravi parfem za nekoga, a budući da parfem može biti veoma skup, bolje je da ne riskirate. Sephora's Parem Sampler daje vam priliku da kupite šest različitih i vrlo popularnih parfema, pa ukoliko kupujete nekome, bar jedan će mu se sigurno dopasti.

Foto: Sephora
Foto: Sephora

Najmanji quadcopter na svijetu

Za sve ljubitelje dronova ovaj poklon je pun pogodak. Najmanji quadcopter na svijetu je vrlo sitna igračka koja nalikuje na dron i koji ima sposobnost letjeti do 20 metara.

Foto: Hammacher Schlemmer
Foto: Hammacher Schlemmer

Mali instrumenti

Za sve ljubitelje muzike, instrumeniti su nešto najljepše što im možete pokloniti. Budući da su instrumenti veoma skupi svojim prijateljima ih poklonite u mini verzijama. Instrumente koje možete pronaći su violina, klavir, bubnjevi, gitare i mnoge druge.

Foto: Tealsprairie
Foto: Tealsprairie

Mala umjetnička djela inspirirana vašim omiljenim umjetnicima

MaggieSternStitches pravi mini replike velikih likovnih umjetnika poput Marca Chagalla, Henrija Matissea, Amedea Modigliania, Vincenta Van Gogha, Pabla Picassa, i mnogih drugih.

Ova mala remek djela lako se prenose i ne morate se brinuti hoće li vaš poklon imati dovoljno prostora na zidu.

Foto: MaggieSternStitches
Foto: MaggieSternStitches

Malo sobno cvijeće koje ne trebate zalivati

Biljke imaju nevjerovatnu sposobnost da unose pozitvnu energiju u bilo kojem prostoru da ih stavite. Međutim, zahtijevaju brigu i pažnju, ali s minijaturnim sobnim cvijećem nećete se morati mučiti, jer je plastično i ne treba vodu. Osim kada brišete prašinu.

Foto: MiniaturesByEmy
Foto: MiniaturesByEmy