Ne vjerujte svemu
209

YouTuberica lažirala put na Bali i pokazala koliko je Instagram lažan

DP
Mnogi od nas bi voljeli spakirati kofere i odletjeti na Bali, ali rijetko ko si može priuštiti taj luksuz. Na društvenim mrežama često smo bombardirani fotografijama poznatih osoba koje žive u luksuzu i putuju na mjesta koja mi možemo samo sanjati. Možemo li zaista vjerovati svemu što vidimo na internetu?

Jedna YouTuberica željela nas je podsjetiti da ne trebamo previše vjerovati drugim Instagram korisnicima i njihovim objavama. Naime, ona je lažirala put na Bali i pokazala kako je lako obmanuti ljude na internetu.

Natalia Taylor podijelila je fotografije sa svojih 314.000 pratitelja, na kojima tvrdi da se odlično provodi na Baliju, dok je u stvarnosti sve fotografije uslikala u IKEA-i koja se nalazi u blizini njene kuće, prenosi Mirror.

Natalia je otišla u IKEA-u s fotografkinjom Ally Amodeo, gdje je pozirala pored izložbenog namještaja, kako bi napravila fotografije koje će uvjeriti pratitelje da je zaista odsjela u luksuznom hotelu.

YouTuberica se potpuno sređena fotografirala u kadi, za stolom za šminkanje i s retro telefonom. Ona je uredila fotografije prije nego što ih je postavila na Instagram, ali je ostavila nekoliko stvari koje ukazuju da je slika lažna, poput cijena na određenim komadima namještaja.

Njena prva lažna slika s Balija je imala naslov "Kraljica je stigla #Bali". Hiljade pratitelja su lajkale fotografiju i komentirale kako bi s vlogericom podijelile svoje mišljenje. Većina je povjerovala da je slika stvarna.

"Ona zaista živi najbolji život", prokomentirala je jedna korisnica.

"Naša Bali princeza", dodao je drugi korisnik.

U svom vlogu Natalia je otkrila kako je isplanirala ovaj lažni put i istaknula je da su je šokirali dobronamjerni komentari.

"Svi komentari su bili dobri, korisnici su pohvalili moju odjeću i šminku. Niko nije znao. Dame i gospodo, uspjela sam. Uspjela sam vas uvjeriti da sam otputovala u drugu državu na odmor, a zapravo sam otišla u IKEA-u, koja se nalazi u blizini mog doma", rekla je Natalia u svom vlogu.

YouTuberica smatra da njene fotografije trebaju biti lekcija svim njenim pratiteljima. Oni trebaju naučiti da ne vjeruju svemu što vide na internetu. Ljudi se ponekad lažno predstavljaju, što izgleda i nije toliko teško učiniti.

Vezani članci