Pauza za ručak
217

Vučića hot dog podsjetio na mladost, ljudi pišu: Nećeš mi i to zgaditi

D. J.
Foto: Instagarm
Foto: Instagarm
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na službenom Instagram profilu, koji je inače nazvan "Budućnost Srbije AV", fotografiju na kojoj pozira sa hot dogom.

"Sjećanje na mladost, crvene kioske i viršle koje smo tu kupovali. Kioska više nema, a viršle, skoro iste, nađosmo na putu za Niš", napisao je Vučić uz objavu te dodao hashtag "pauza za ručak".

"Prijatno predsjedniče", "Konačno da i vi uhvatite vremena za užinu pored svih obaveza", "Prijatno predsjedniče i vi imate dušu", pisali su mu pratitelji u komentarima.

Nije trebalo dugo da ova objava postane predmet sprdnje na internetu.

"Vučić hvali viršle iz Ikee: Skroz iste kao u crvenom kiosku... E, nećeš mi zgaditi ovu lijepu uspomenu iz mladosti", "Horor", "Druže, nisi ti dio običnog naroda pa foliranje, u vidu navika običnog čovjeka, ne prolazi kod mislećeg dijela naroda", samo su neke od reakcija.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci Vučić se fotografirao i kako sa suradnicima doručkuje mortadelu i hljeb na haubi automobila.

"Najbolji doručak. Pola kilograma hljeba za svakoga, majoneza, mortadela i paradajz. Spremni za obilazak novih gradilišta na Istoku Srbije", napisao je tada Vučić koji na fotografiji reže paradajz.