|

Vatrogasci rizikovali život zbog plastičnog labuda

Vatrogasci rizikovali život zbog plastičnog labuda
0
S
Sarajevo-x.com
12.2.2011. u 19:20
15
komentara
0

dijeljenja
Vatrogasci rizikovali život zbog plastičnog labuda
Njemački vatrogasci su izveli opasnu noćnu akciju pokušavajući spasiti labuda iz zamrznutog ribnjaka. Kada su stigli do njega, shvatili su da je od plastike.
Mnogobrojni prolaznici u gradu Straubing u Njemačkoj su uputili telefonske pozive vatrogascima kada su u prolazu pored zaleđenog ribnjaka ugledali labuda koji se nije micao.

U akciji spašavanja je sudjelovalo čak 25 vatrogasaca koji su rizikovali svoje živote hodajući po tankom ledu kako bi spasili labuda. Nakon pretrpljenog straha od upadanja u ledenu vodu, vatrogasci su shvatili da se radi o plastičnom labudu.

"Informacije koje smo dobili telefonom nisu bile dovoljno tačne. Dugo smo tražili ribnjak. Kada smo ga napokon pronašli, ugledali smo i labuda koji je bio na sredini ribnjaka. Operacija spašavanja je bila izuzetno opasna, jer smo morali hodati po veoma tankom ledu. Kada smo stigli do labuda, shvatili smo da je od plastike. Na tom je mjestu postavljen kako bi plašio ptice i spriječio ih da jedu ribu. Sretni smo što niko nije nastradao, a ovo je u svakom slučaju bila korisna vježba", rekao je jedan od vatrogasaca.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...