Eksperiment
705

Uređivao fotografije u Photoshopu i na Instagramu se pretvarao da je bogat

Klix.ba
Devetnaestogodišnji vloger Byron Denton iz Londona postavljao je na društvene mreže fotografije obrađene u Photoshopu pretvarajući se da je bogat, a kaže da je iznenađen koliko je lako raditi takvo nešto.

Na preuređenim fotografijama koje je postavljao na Instagram možete vidjeti Byrona Dentona odjevenog u odjeću dizajnerskih brendova poput Balenciage i Off-White, kako kupuje u Louis Vuitton radnjama i putuje privatnim avionom.

Sedmicu nakon eksperimentalnog postavljanja obrađenih fotografija na društvenim mrežama, Denton je istinu otkrio na YouTubeu, a u razgovoru za Insider rekao je da je njegov eksperiment inspirisan youtuberima poput Georgea Masona koji je ranije ove godine lažirao odlazak na odmor.

"Vidio sam da mnogi ljudi lažiraju odlazak na odmor za vrijeme praznika. Uvijek sam se pitao da li su neke osobe toliko opsjednute slavnim osobama zbog činjenice da sebi ne mogu prištiti takav život", rekao je.

Za uređenje fotografija koristio je FaceTune i PicsArt aplikacije, a zatim bih ih sredio u Adobe Photoshop Lightroomu. U prosjeku mu je trebalo 45 minuta da dobije fotografiju za svoj Instagram.

Za vrijeme trajanja njegovog eksperimenta pet osoba mu je poslalo poruku i komentarisalo fotografije pitajući da li su one stvarne.

View this post on Instagram

today’s fit!🔗

A post shared by byron (@tbhbyron) on

"Dobijao sam mnogo poruka, moji prijatelji su se pitali odakle mi sve te dizajnerske stvari. Zanimalo ih je da li sam dobio na lutriji. Ali svi su prihvatili tu laž kao istinu", rekao je Denton.

Povećanjem broja komentara i postavljanjem fotografija na kojima pokazuje raskošan način života povećavao se i broj njegovih pratilaca. Denton smatra da je razlog to što su svi bili iznenađeni iznenadnom promjenom njegovog načina života.

"Prilično sam otvoren sa svojim pratiocima o svemu pa im je to bilo neobično", rekao je Denton.

Reakcije na njegov eksperiment su veoma pozitivne, a neki od njegovih pratilaca zamolili su ga da uredi njihove fotografije i učini da i oni izgledaju bogati.