Priželjkuje zlato na OI
0

Upoznajte najjaču djevojčicu u Velikoj Britaniji

Sarajevo-x.com
Visoka oko 140 cm i teška nešto više od 31 kg, 11-godišnja Charley Craig je najjača djevojčica u Velikoj Britaniji.

Malena Charley, naime, može dići gotovo svoju težinu - iznad glave. Ona sanja o osvajanju zlata na igrama Commonwealtha za mlade, te svakodnevno trenira dizanje tegova u Glasgowu. Zahvaljujući teškom fitness režimu ona provodi 12 sati sedmično na treningu u teretani.

"To je zaista težak posao i uzima mi puno vremena, ali kad se osvrnem iza sebe sretna sam zbog onog što sam napravila", kaže Charley, dodajući kako joj trener, odnosno njen brat govori da može daleko dogurati.

Ona će predstavljati Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a porodica joj je velika podrška da i ostvari svoj san, zlatnu medalju i na OI.

Njena majka, Amanda Black (37) svaki dan je vozi u teretanu i brine da njena kćerka drži strogu dijetu jedući tjesteninu, voće i povrće. Inače, olakšavajuća okolnost za Charley je što je i njena majka dizala tegove 20 godina, a istim se sportom bavi i njen brat Daniel.

Kad je prvi put počela dizati tegove sa devet godina, mogla je podići 13 kilograma. Sad diže oko 30 kg. Pred Charley je zasigurno velika karijera, ali je ta činjenica nimalo nije promijenila. Kao i njene vršnjakinje tako se i Charley voli družiti s drugim djevojčicama, šminkati se i čitati modne časopise, prenio je Daily Mail.