Zanimljivosti
0

Upoznajte macu s vlastitim potpisom na krznu

Sarajevo-x.com
Svi znakovi su tu: brkovi, predenje, mijaukanje... Ipak, u slučaju da bilo ko sumnja o kojoj je životinji riječ, deset sedmica stara maca Polly zahvaljujući neobičnim šarama na svom krznu ima ispisanu riječ "cat" (mačka).

Britanac Garry Marsh i njegova supruga Ivana, oboje 57-godišnjaci, usvojili su Polly iz lokalnog centra za spašavanje mačaka prošle sedmice, piše "Daily Mail".

U početku su se samo divili njenim lijepim šarama, ali je tri dana kasnije oduševljenje bilo potpuno, kad su otkrili riječ "cat" na njenom krznu.

Par, koji živi sa svojim sinovima Simonom (28) i Alexom (23) u britanskom Staffordshireu, već ima sedam godina staru mačku Katinu. No, nova ljubimica, Polly, nije interesantna samo zbog riječi "cat" na lijevom boku. Naime, ona "ima" i slovo "M" između očiju i sad već mnogi nagađuju šta to slovo znači.

Prema jednima, to je znak Djevice Marije koja je zahvalna jer se mačka privila uz malog Isusa u kolijevci i spriječila da se on trese od zime, dok drugi smatraju da to ima veze s poslanikom Muhammedom.

Naime, prema islamskoj legendi, poslanik je imao mačku Muezzu, koja mu je spasila život ubivši zmiju koja je dospjela u njegov rukav. Od tog dana, prema predajama, sve mačke rođene sa znakom "M" na krznu zapravo imaju zadatak da podsjete na činjenicu da je Muhammed veoma cijenio te životinje.