Pas zaštitar
193

Upoznajte Kupatu, psa lutalicu iz Gruzije koji pomaže djeci da sigurno pređu ulicu

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Životinje nas mogu iznenaditi na razne načine, no veseli pas pod imenom Kupata koji dolazi iz Gruzije svakodnevno uveseljeva kako djecu, tako i starije.

Mnogi se šale kako je Kupata u prošlom životu bio saobraćajni policajac jer je njegova misija da pomaže djeci iz obližnjeg vrtića da sigurno prijeđu ulicu, piše Bored Panda.

Grupa djece svaki dan u gradu Batumi u Gruziji s odgajateljicama prelazi ulicu odlazeći u šetnju. Sve u svemu, djeca su sigurna jer tu se pojavi njihov "zaštitar" koji zaustavlja saobraćaj.

"Ona se naljuti svaki put kad proleti auto", kaže jedan od stanovnika grada te dodaje da zaštitnički pas svoj posao shvata ozbiljno te zna čekati i po sat vremena kako bi djeca sigurno stigla do parka.

Kupata je zapravo pas lutalica, no vremenom su mještani preuzeli zajedničku brigu o psu.

"Sigurna sam da on misli da je briga o djeci njegova briga te da vraća uslugu za to što radimo za njega. Ovo je dokaz koliko su psi odgovorni i odani", kaže jedna od mještanki.

Dodaje kako ovog psa djeca obožavaju i rado se maze s njim kad ga sretnu.

"Kupata je pravi hit, a na ulici ima i svoju zvijezdu baš kao u Hollywoodu. Nedavno je neko naslikao njen grafit u tom gradiću njoj u čast", kaže.

Pas ima i svoj službeni profil na Instagramu i Facebooku, a na fotografijama se može vidjeti da Kupata voli i odmoriti nakon napornog radnog dana.